Bouw staat open voor oudere nieuwkomers

Nieuwkomers welkom in de bouw

De bouw trekt aan in regio Salland-Stedendriehoek en dat is goed nieuws voor jongeren die graag met hun handen werken en voor werkzoekenden op leeftijd! In februari van dit jaar zetten het UWV, opleidingsinstituut Bouwmensen en uitzendbureau Vakmasters Salland-Stedendriehoek hun handtekening onder een unieke samenwerkingsovereenkomst. Die werpt nu al zijn vruchten af.

Aantal vacatures in de bouw

Doel van de samenwerking tussen het UWV, Bouwmensen en Vakmasters Salland-Stedendriehoek is voorkomen dat er een tekort aan goed opgeleide vakmensen ontstaat. Werkzoekenden worden via een uniek opleidingstraject, met behoud van uitkering én baangarantie voor minimaal een half jaar, geholpen in hun zoektocht naar een baan. Dit is hard nodig! Het UWV verwacht namelijk dat het aantal vacatures in de bouw dit jaar oploopt van 32.000 naar 35.000.

Bouwmensen

Werkzoekenden die een carrière in de bouw ambiëren kunnen voortaan met behoud van uitkering een verkorte basisopleiding volgen bij Bouwmensen Apeldoorn en Deventer. In twaalf weken tijd worden deze zij-instromers opgeleid tot een volwaardig medewerker, waarna ze aan de slag gaan bij een bouwbedrijf in de regio. Vakmasters Salland-Stededriehoek biedt deze zij-instromers daarnaast ondersteuning via een professionele jobcoach én een contract voor minimaal een half jaar.

Kijk voor meer informatie op www.vacaturebouw.nl.