Verbouw De Peppel

  • Jaar: 2017

Op het terrein van ’s Heeren Loo in Apeldoorn hebben wij een monumentaal pand verbouwd. Aan de binnenzijde zijn alleen de dragende muren blijven staan. Dit is gedaan om de bestaande constructies inzichtelijk te maken. Daarna is er een compleet nieuwe indeling gemaakt. Er zijn 26 studio’s gerealiseerd met elk een eigen slaap- en badkamer. Ook hebben wij 2 grote gemeenschappelijke keukens gemaakt.

Op de begane grond en op de 1e verdieping is er een grote woonkamer gecreëerd met een elk een grote keuken. Beneden is er door middel van openslaande deuren direct toegang tot de tuin.

Informatie opvragen print

Complexe aanloop naar start werkzaamheden

De vraag vanuit de opdrachtgever was of wij in het bestaande gebouw 26 studio’s konden realiseren. Na een warme opname te hebben gedaan, kwamen we erachter dat dit een grote en ingrijpende verbouwing zou worden. Daardoor is er voor gekozen om eerst te gaan slopen op de bestaande constructie inzichtelijk te krijgen. Daarna is er samen met een adviesbureau, opdrachtgever, installateur en wij een plan gemaakt. Toch kwamen we tijdens de verbouw nogonvoorziene werkzaamheden tegen, door goed overleg met de opdrachtgever kwamen we hier altijd tot een juiste en goede oplossing. Doordat dit een complex werk was hebben we er voor gekozen om wekelijks een bouwvergadering te organiseren. Deze vergaderingen waren zeer effectief, lopende zaken werden besproken en iedereen wist direct hoe we verder gingen.

Brandwerende voorzieningen

De brandwerende voorzieningen worden steeds belangrijker in woon/zorg gebouwen. Daardoor is er in een vroeg stadium al aandacht aangegeven. De leverancier van brandwerende voorzieningen heeft op de bouwplaats een training gegeven. Hierdoor konden wij zelf de brandwerende voorzieningen aan brengen. Dit was planning technisch ook het gemakkelijkst. Voordat de wanden en/of vloeren afgewerkt konden worden moesten de brandwerende voorzieningen er wel in aangebracht zijn. Tijdens het aanbrengen van de voorzieningen is ook meerdere keren controle op de bouwplaats geweest door de leverancier. Hierdoor hebben de we kwaliteit van de brandwerende voorzieningen kunnen waarborgen. De gemeente Apeldoorn en de brandweer van Apeldoorn hebben tijdens de verbouw ook diverse keren een bezoek gebracht, de eventuele opmerkingen werden direct opgepakt wat resulteerde in een tevreden gemeente en brandweer.

Gerelateerde projecten Bekijk alles

Bouwonderneming Veeneman: project Thomashuis

Het Thomashuis

Bouwonderneming Veeneman: project 3 flats in arnhem

De renovatie van drie flats in Arnhem

Bouwonderneming Veeneman: Woonzorgunit

Een woonzorgunit voor Jelle