Het Thomashuis

  • Jaar: 2010

Het pand aan de Soerenseweg moest zowel intern als extern fors gerenoveerd en gemoderniseerd worden om het om te bouwen tot een zogeheten Thomashuis. Dit is een vernieuwende vorm van zorgen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Een zorgondernemer woont er samen met gehandicapte bewoners om datgene te bieden wat de bewoners nodig hebben.

 

Informatie opvragen print
Bouwonderneming Veeneman: project Thomashuis 2

Ingrijpende veranderingen

Het gebouw was nog voorzien van een aantal stalen gevelkozijnen en deze zijn alle vervangen voor houten kozijnen inclusief bijbehorende draaiende delen. Intern is al het installatiewerk vervangen. De indeling van het gebouw is ingrijpend gewijzigd en aangepast aan de huidige normen op gebied van (brand)veiligheid. Er zijn diverse ‘natte’ ruimten gemaakt en het geheel is van binnen en van buiten opnieuw geschilderd.

Bouwonderneming Veeneman: project Thomashuis 5

Naar beneden afgezakt

We zijn op zolder begonnen en zijn in de loop der tijd vanzelf naar beneden afgezakt. Op deze manier ontstond er een mooie opeenvolging van werkzaamheden, ruwbouw – installatiewerk voorbereiden – afbouw – installatiewerk afmontage – schilder – vloerbedekkingen.

Gerelateerde projecten Bekijk alles

Bouwonderneming Veeneman: project Thomashuis

Het Thomashuis

Bouwonderneming Veeneman: project 3 flats in arnhem

De renovatie van drie flats in Arnhem

Bouwonderneming Veeneman: Woonzorgunit

Een woonzorgunit voor Jelle