De Villa

  • Jaar: 2012

Het door Bouwonderneming Veeneman gebouwde pand De Villa in heeft in 2013 de Architectuurprijs gewonnen. De Villa is gebouwd in opdracht van zorginstelling ’s Heeren Loo voor de dagopvang van verstandelijk gehandicapten en zestien wooneenheden voor begeleid wonen. Het gebouw is ontworpen door Bart van Kampen van architectenbureau De Zwarte Hond uit Rotterdam.

 

Informatie opvragen print
Bouwonderneming Veeneman: project De Villa 5

Met grote zorgvuldigheid, toewijding en liefde gemaakt

Volgens de vakjury werd het gebouw door alle partijen ‘met een grote zorgvuldigheid, toewijding en liefde gemaakt en onderscheid het zich daarmee van veel andere zorggebouwen’. De jury noemde De Villa een voorbeeldig project.

Bouwonderneming Veeneman: project De Villa ontwerp

Het ontwerp

De Villa heeft aan de buitenkant twee gezichten. Aan de kant van de Zutphensestraat bestaan de gevels uit witte bakstenen. Aan de andere zijde staan houten gevels met grote balkons. In een vruchtbare en harmonieuze samenwerking met architect Bart van Kampen van De Zwarte Hond is gestreefd naar een kwalitatief hoogstaand gebouw. Dit uit zich o.a. in de keuze voor één houtsoort voor zowel de gevel als de dekken van de balkons.

Gerelateerde projecten Bekijk alles

Bouwonderneming Veeneman: project Thomashuis

Het Thomashuis

Bouwonderneming Veeneman: project 3 flats in arnhem

De renovatie van drie flats in Arnhem

Bouwonderneming Veeneman: Woonzorgunit

Een woonzorgunit voor Jelle