Er op uit

Beleef de rijkdom van de omgeving

Vanaf uw recreatiewoning wandelt u zo naar het centrum van Blokzijl. De gezellige Havenkolk van ’t stadje is ’s zomers gastheer van een bonte vloot plezierjachten. Lopend door de nauwe straatjes met maar liefst 58 rijksmonumenten voelt u de rijke historie van deze voormalige Zuiderzeehaven.

Bijzondere natuur

De natuur van De Weerribben en De Wieden is het hele jaar door betoverend mooi. Vaar met een kano of fluisterboot tussen de rietkragen door. Verken Giethoorn met een punter of sloep. Of geniet al wandelend of fietsend van de rust en de ruimte. En vriest het dat het kraakt, dan maakt u hier de prachtigste schaatstochten.

Het water op

Hollandse Wieden ligt in het hart van een uniek watersportgebied. Vanaf uw vakantiehuis leiden vaarroutes naar de Beulaker- en Belterwijde, de Friese meren en het IJsselmeer.

Proef de smaak van gastvrijheid

De Kop van Overijssel is een culinair paradijs. In Blokzijl vindt u toprestaurant Kaatje bij de Sluis, bekroond met een Michelin-ster.

Of ga uit eten bij De Lindenhof in Giethoorn, dat twee Michelin-sterren heeft. In Zwolle treft u De Librije met drie Michelinsterren en Librije’s Zusje met twee sterren.

Voor traditioneel a la carte eten zijn Blokzijl en omgeving uitstekend toegerust. In het Prins Mauritshuis kunt u bijvoorbeeld perfect terecht voor een heerlijk Hollandse tournedos of saté.

Gastvrijheid vindt u overal. Terrasjes aan het water, bruine café’s, ambachtelijke ijssalons, smakelijke streekgerechten.

Proef en geniet.

Het hele jaar activiteiten

Het gebied rond Hollandse Wieden staat het hele jaar bol van activiteiten. Van muziekfestivals tot proeverijen en vaarexcursies.